Χωρίς κατηγορία

Μάσκα Ενυδάτωσης Προσώπου με θαλάσσια λεβάντα Apivita

Εμείς η Σουσουδες που περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας, η ζωή μας καταναλώνεται γύρω από την ευρεση του καλύτερου καλλυντικού που θα αντικαταστήσει το προηγουμενο καλύτερο καλλυντικό, το οποιο είχαμε σαν το «Holly Grail», το άγιο δισκοπότηρο δηλαδή του Indiana Jones.  Το φετινό καλοκαίρι φαίνεται οτι απόκτησε το must have του, τη μάσκα ενυδάτωσης με θαλάσσια λεβάντα της Apivita.  Η Apivita είναι μια μπράντα που ούτως η άλλως δε μας απογοητευει ποτέ, ωστόσο, η νέα της μάσκα, έρχεται να μας σαγηνεύσει με το νέο υλικό, τη θαλάσσια λεβάντα.  Η λεβάντα είναι ούτως η άλλως ένα αγαπημένο υλικό της Apivita, η θαλάσσια όμως λεβάντα είναι ένα συστατικό που δεν το συναντούμε ως βασικό υλικό παρασκευής κρεμών.

Το Limonium damboldtianum όπως λέγεται επιστημονικά η θαλάσσια λεβάντα, παλαιότερα θεωρείτο στενότοπο ενδημικό της Κεφαλονιάς, μέχρι που εντοπίστηκε και σε κάποιες περιοχές της Λευκάδας .  Τα μικρά μωβ άνθη του του δίνουν, όπως και σε άλλα είδη του γένους Limonium, το προσωνύμιο θαλάσσια λεβάντα (sea lavender).  Το είδος είναι τυπικό χασμόφυτο και εντοπίζεται αποκλειστικά σε ρωγμές παραθαλάσσιων ασβεστολιθικών βράχων, οι οποίοι είναι σχεδόν κάθετοι και μπορεί να φτάσουν σε ύψος τα 200 μ. Οι εντυπωσιακοί αυτοί σχηματισμοί ονομάζονται mega cliffs και είναι αρκετά συνηθισμένοι στις δυτικές ακτές της Λευκάδας και άλλων νησιών του Ιονίου.

Έχει αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τα δομικά στοιχεία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι αποτελεσματικός ενυδατικός παράγοντας και βοηθά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου,διεγείρει το σχηματισμό του υαλουρονικού οξέος και περιέχει βιταμίνη Ε.

Όπως όλα τα προιοντα της Apivita, έτσι και αυτή η μάσκα, περιέχει εκχύλισμα πρόπολης, που δίνει την ιδιότητα αντιοξειδωτικής και μικροβιακής προστασίας.  Η καλέντουλα και το σιτέλαιο που περιεχεται καλμάρουν το δερμα από ερεθισμούς και του προσφέρουν απαλότητα.

Το άρωμα της μάσκας, δεν θυμίζει λεβάντα που συνήθως δίνει έναν ύφος φαρμακίλας στα προιόντα.  Προσωπικά εγώ το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γιατί μου βγάζει και αρώματα αμυγδάλου σε μαρτζιπάν.

Η μάσκα, λειτουργεί καταπληκτικά αφου έχει προηγηθεί ένα καλό scrub.  Το μακιγιάζ μετά, δείχνει το πρόσωπο ξεκούραστο, κ το make up δε κάθεται σα πάστωμα όπως κάθεται όταν έχουμε ξηρές ή λιπαρές ζώνες.  Αντίθετα, ενσωματώνεται με το δερμα, δείχνοντας μία νεανική επιδερμίδα ξεκουραστη, χωρίς να κάνει γραμμές από το ζάρωμα.

Θεωρώ ότι αξίζει να της δώσουμε μια ευκαιρία, φέτος το καλοκαίρι!!! Για του χρόνου είπαμε είμαστε συνεχώς στο ψάξιμο.

 

Σου²

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *